Sportski Bazar

Humanitarni Sportski Bazar je zamišljen kao događaj na kojem poznati sportisti i poznate javne ličnosti iz različitih sfera života lično prodaju stvari vezane za svoju karijeru, i tako na improvizovanoj “pijaci” na kojoj svako ima svoj štand, imaju neposredni kontakt sa potencijalnim kupcima i donatorima, pregovaraju cenu i druže se.

Prvi Sportski Bazar održan je ispred Kombank Arene 17. maja 2015. godine. Na njemu su učestvovali su FK Partizan, FK Crvena Zvezda, FK Čukarički, Fudbalski Savez Srbije, Košarkaški Savez Srbije, Dušan Borković, Državni Posao, Zoran Kesić i ekipa emisije 24minuta i mnogi drugi sportisti i javne ličnosti.

  

Tada smo sakupljali sredstva za obnavljanje Osnovne Škole “”Radivoj Popović” u Zemunu, koju pohađaju deca koja imaju smetnje u razvoju. Tokom cele akcije, zbog medijskog dometa cele akcije, sakupljena su sredstva i donacije različitih vidova u iznosu od preko 100.000 evra.

 

Danas ova škola ima jedne od najboljih uslova u celoj zemlji sa rad sa decom koja imaju smetnje. Renovirana je kuhinja, otvorene snuz-lend i senzorna soba, nabavljen je kombi za prevoz učenika, otvoren senzorni vrt i novo igralište.

Drugi humanitarni Sportski Bazar održan je u decembru 2016. godine, kao nastavak akcije sakupljanja novca za gradnju hemato-onkološkog centra u Nišu za lečenje dece od raka, koja je započela organizovanjem velike humanitarne utakmice “Asovi za decu” na stadionu Partizana 2016. godine. Tada su sakupljena sredstva od preko 12.000 eura za gradnju ove bolnice za lečenje mališana.

  

Treći humanitarni Sportski Bazar održan je 28. septembra 2018. godine, tačno na godinu dana osnivanja Humanitarne organizacije “Zajedno za život”.

Rođendanski Sportski Bazar okupio je još jednom mnogo poznatih javnih ličnosti, tako da su na jednom mestu bili Duško Vujošević, Saša Pavlović, Zorana Arunović, Zoran Kesić, Državni Posao, Dušan Borković, Prljavi Inspekor Blaža i mnogi drugi.

Ovim Bazarom sakupljeno je preko pola miliona dinara za Fond za pomoć pri lečenju dece koji je osnovan pri Humanitarnoj organizaciji “Zajedno za život”

to top button